14-åring rymde med bil - krockade med polisbilar

Hade kört 50 mil med bilen

NYHETER

Två polisbilar fick mindre skador på torsdagsförmiddagen då de blev påkörda av en 14-årig bilist på riksväg 45 vid Österåsen i Jämtland.

Den minderårige föraren hade kört bilen ända från Jokkmokk, en sträcka på närmare 50 mil. 14-åringen är hemmahörande i Ryssland och är på semester med släktingar från Tyskland.

Turistsällskapet hade tidigare under semesterresan krockat med sin bil och sedan kunnat åka vidare med en hyrbil. I Jokkmokk ledsnade 14-åringen av okänd anledning på semesterresan och gav sig iväg hemåt med familjens hyrbil.

Polisen i Jämtland fick på torsdagsmorgonen larm om en misstänkt rattfyllerist. En polispatrull från Strömsund fick kontakt med bilen, men då trampade den unge föraren på gasen och körde stundtals en bra bit över hundra kilometer i timmen.

Den efterföljande polispatrullen kallade då på en polispatrull från Östersund som blockerade vägen med sin polisbil. Den unge föraren försökte då vända på den smala vägbanan, men polisen lyckades spärra flyktvägen med sina bilar och då kolliderade 14-åringens fordon med polisbilarna.

Ingen person skadades vid kollisionen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM