Baby blev senaste offret för våldet

Palestinierna begär internationell hjälp – Sharon fördömer dådet

NYHETER

Tre palestiner dödades och fyra skadades sent i går kväll i ett skottdrama på Västbanken.

En av de döda var en sex månader gammal flicka.

Palestinierna hävdar att det var en israelisk attack, och kräver internationell hjälp.

Foto: REUTERS
Anhöriga sörjer de tre senaste offren för våldet på den ockuperade Västbanken: En av de döda var en 6 månader gammal baby. De tre sköts ihjäl i sin bil utanför Hebron i går kväll. Gärningsmannen misstänks vara judisk bosättare.

Händelsen inträffade i närheten av Hebron på Västbanken i går kväll. Enligt uppgifter gick gärningsmannen rakt fram till den bil där palestinierna satt, öppnade eld och sköt rätt in i bilen. Därefter försvann han i en annan bil.

Alla offer var släkt

Tre personer - två män i 20-årsåldern och en sex månaders baby - dödades i attacken. Dessutom skadades fyra personer. Samtliga i bilen uppges vara släkt.

En grupp som kallar sig "Kommittén för vägsäkerhet" tog på sig skulden för dådet. Gärningsmannen antas vara israelisk bosättare, och det inträffade fördöms av både israeliska och amerikanska myndigheter liksom av andra bosättare.

Sharon fördömde våldet

Israels premiärminister Ariel Sharon offentliggjorde omgående ett uttalande där han fördömer "alla vålds- och terrorhandlingar, oavsett vem som begår dem".

Nu ropar palestinierna efter kraftfulla åtgärder.

Internationella samfund måste "handla omedelbart för att få slut på dessa israeliska brott", säger en av den palestinske ledarenYassir Arafats talesmän till AP.

Maria Saving