"Att vara supporter är inte en hobby utan en livsstil"

NYHETER

Livet som Gif Sundsvall-supporter har inte varit lätt de senaste veckorna. Vi har erfarit en kraftig motvind. Det är svårt att förstå att Giffarna senast vann en match för nästan tre månader sedan. 3-1 mot Halmstad hemma på Idrottsparken den 29 april. Senast erövrade poäng hemma var mot Djurgården den 27 maj. Senast tagna poäng över huvud taget i Örebro för drygt två veckor sedan. Och inte har det blivit lättare av alla händelser runt omkring föreningen.

Att vara supporter kan inte beskrivas med ord. Det är inte en hobby utan en livsstil. Jag var på min första Gif-match när jag ännu satt i vagnen med nallen i famnen.

Det började redan då. Intresset växte med mig och än idag, drygt 20 år senare, är jag Giffarna trogen.

Under de 90 minuter matchen pågår upplever vi alla åskådare en oändlig känslomässig berg- och dalbana. Inför matchen pirrar det i kroppen, vi är nyfikna över vad som ska utspela sig på Idrottsparken.

Under matchen skiftar känslorna fort mellan glädje, besvikelse, nedstämdhet med mera. Efter matchen spekuleras det om vad som kunde ha hänt om just "den där" passningen gått fram"

Stämningen på Idrottsparken har ökat sedan Patronerna kom igång våren 1999.

Att finnas bland dem på Norra stå är en underbar känsla. Klacken drar igång en ramsa, publiken runt omkring börjar klappa med i takten.

Den närhet och stämning som skapas på ståplats är något som kommer att försvagas om supportrarna flyttas till en kortsida!!!

Tack för mig.

Madelene Jonsson

ARTIKELN HANDLAR OM