"Det har varit en prövningens tid för oss IFK-supportrar"

NYHETER

Efter halva årets allsvenska kan man konstatera att det för alla IFK-supportrar varit en prövningens tid där vi har slitits mellan hopp och förtvivlan.

Ett flertal tillfällen har IFK trots ett kraftigt spelövertag och otaliga målchanser på sin höjd lyckats att knipa en poäng. Men efter att i den senaste matchen tagit årets första seger på hemmaplan efter övertygande spel mot bra motstånd, slipper spelarna i fortsättningen att bli hämmade av att de inte lyckats vinna på Parken. En annan faktor som talar för att det inte kommer att behöva dröja särskilt länge innan nästa seger kommer på Parken är att gräsmattan äntligen börjar att bli värdig en allsvensk fotbollsarena.

Borta är de stora gropar som under hela våren klart negativt påverkat IFK:s spel, eftersom de kom från en försäsong på konstgräsets perfekta underlag.

På måndag kommer allsvenskans andra kamratförening på besök till Parken och av tradition brukar det då bjudas på bra fotboll. De senaste säsongerna har dessutom Norrköping vunnit och detta är en svit som bör kunna förlängas. Inte minst eftersom att Peking vill ha revansch för den snöpliga förlusten nere i Göteborg då man förlorade trots bra spel och ett antal målchanser.

Detta kommer Blåvitt att få lida för på måndag kväll! Att vi redan till matchen mot Göteborg skulle få se ett nyförvärv är tveksamt och lika bra är det för om man ändå skall värva en ny spelare är det lika bra att det får ta lite tid så att det verkligen blir en spelare som tillför laget något.

Fredrik Sandberg (Kassör Peking Fanz)