Selakovic bakom Halmstads seger

NYHETER

HALMSTAD

Två mål och inblandad i det tredje målet - det var precis det formbesked som Stefan Selakovic ville ha inför stundande Champions League-kval på onsdag mot irländska Bohemian FC i Dublin.

Men inte nog med det.

Hela Halmstads BK fick dessutom ett fint formbesked, efter övertygande 3-0 (0-0) mot Örebro.

Foto: Anders Deros
Stefan Selakovic i sitt esse.

- Ja, i dag får vi den tur som vi förtjänar. Annars var ju matchbilden nästan densamma som mot Hammarby där vi dominerade klart. Men med den skillnaden att det gick vårt håll den här gången, säger en lättad Selakovic.

Men i en händelsfattig och temposvag första halvlek genererade bollinnehavet inte särskilt många chanser för hemmalaget.

Gästerna från Örebro skapade ingenting framåt och visade upp ett initiativlöst anfallsspel.

- Tyvärr fungerade inte det eftersom vi bara slog långa bollar, analyserar ÖSK-tränaren Mats Jingblad.

- Synd bara att det är vi själva som bjuder på Halmstads ledningsmål.

Fin fjolårsform

Jodå, det skulle behövas ett misstag av Örebro för att hemmalaget kunde spräcka nollan. Detta sedan Patrik Anttonens bakåtpassning hanns upp av Stefan Selakovic, som rundade målvakten Anders Karlsson och rullade in det förlösande 1-0-målet efter en knapp timmes spel.

Selakovic visade elva minuter senare stundande fjolårsform när han på Petter Hanssons nicktouch gjorde 2-0 och han klev därmed upp på andra plats i skytteligan (sju mål).

Det var Selakovic som även var inblandad i Halmstads 3-0-mål, när hans lyftning efter hörna förlängdes med huvudet av inhopparen Martin Ekström, som kommit in bara två minuter dessförinnan.

- I pausen pratade vi om fortsatt koncentration och tålamod. Då visste vi att chanserna skulle komma efterhand, konstaterar tränaren Tom Prahl.

Skoog saknas

Visst ingav också andra halvlek hopp inför stundande Champions League-kval. Förutom ett stabilt försvarsspel av Fredrik Andersson visade Halmstad tyngd på mitten genom Petter Hansson, fint kantspel genom Samuel Wowoah och löpvillighet signerad Selakovi, vilket förkrossande 7-0 i skott efter paus visar.

- Ja, det här var mycket gott för självförtroendet, medger Prahl.

För Örebro stundar däremot tuffare tider. Utan Niklas Skoog hade laget inte tillstymmelse till anfallsspel och det såg också uppgivet ut efter första baklängesmålet.

- Man ersätter inte en spelare som Niklas Skoog på tio dagar. I stället måste vi lära oss att spela annorlunda och ta fram andra kvalitéer och det hade vi inte i dag, säger en bekymrad Jingblad.

TT