Skottlossning och stort knivslagsmål i Malmö

Bråket började med en örfil

NYHETER

MALMÖ

Omkring tio personer skadades i det knivslagsmål, åtföljt av skottlossning, som utbröt i stadsdelen Rosengård i Malmö på söndagskvällen.

Vid 18-tiden fick polisen larm om ett stort slagsmål med knivar och diverse tillhyggen i ett bostadsområde på von Rosens väg i Rosengård.

  Sex polisenheter ryckte ut och lyckades stoppa bråket. Sex personer fördes till sjukhus med lindrigare knivskador och polisen grep tre personer misstänkta för grov misshandel.

  Några timmar senare, omkring klockan 20, utbröt ett nytt knivslagsmål i samma område. Polisen och larmcentralen blev nedringda av personer som påstod att skott avlossats i bostadsområdet.

Endast knivskador

  - Bland annat har ett vittne sagt att det har avlossats fyra till fem skott. Vi har också fått uppgifter om att en man ska ligga skottskadad i en trappuppgång, sade Christian Nilsson på polisens ledningscentral till TT vid 21-tiden.

  Området spärrades av och polisen vidtog extra säkerhetsåtgärder för sig och ambulanspersonal i och med hotet om skjutvapen.

  - Vi har inte påträffat varken skjutvapen eller någon skottskadad ännu. Fyra personer har blivit förda till sjukhus med knivskador, bland annat en nackskada och en bukskada, men ingen av dem bedöms som allvarliga, sade länsvakthavande befäl Lars Östrell till TT vid 23-tiden.

  Inga nya gripanden hade då gjorts och polisen fortsatte under sena kvällen att utreda uppgifterna om att skott skulle ha avlossats.

Började med en örfil

  Kvällens våldsamheter hade sin upprinnelse i att en sjuårig pojke fått en örfil av en man som tyckte att pojken varit oförskämd mot honom. Pojkens mamma begav sig ilsken ut i husets trappuppgång där hon mötte mannen och två av hans vänner.

  Dispyten fick till följd att mannen slutligen gav även henne en örfil.

  - Då kommer kvinnans bror in i bilden och hoppar på mannen. Flera personer tillstöter vilket utmynnar i fullt slagsmål med bland annat knivar, säger Bengt Hall, inre befäl vid Malmöpolisen, till TT.

  När en av de då skadade återvände från sjukhuset vid 20-tiden blev han och hans två släktingar överfallna av ett flertal personer. Stort slagsmål utbröt och larmen om skottlossning nådde polisen.

  Enligt polisen är de inblandade släktingar eller bekanta till antingen sjuåringens mamma eller till mannen som utdelade örfilarna.

Henrik Hamrén/TT