"Vi har visst tifo - det knåpas en hel del i stugorna"

NYHETER

Visst har vi tifo! Kanske inte i en organiserad form ännu men det kommer.

Tänker främst på barn och ungdomar som inför varje match klipper konfetti. Nu senast mot HIF kom dessutom en av våra trognaste supportrar med konfetti från sitt jobb. Gult och svart och oerhört effektfullt. Det knåpas och förbereds en hel del i stugorna runt omkring inför matcherna på vallen och till Er alla som jobbar spontant med detta vill jag ge en stor eloge!

Tifo eller tifos kommer från italienskan och betyder korrekt översatt supportrar. Detta har sedermera kommit att utvecklats till de arrangemang som supportrarna fixar till inför matcherna.

Och visst fixas det!

De flesta barn som står i dagens klack och som tidigare stod för sig själva och sjöng när vi vuxna var pinsamt tysta på G, de har sytt egna flaggor och halsdukar (!) i slöjden. Detta och att de inför varje match förgyller vår tillvaro på G med konfetti är värt att nämnas och uppskattas.

Supporterklubben har köpt in två stycken stora flaggor och dessutom har det tillkommit några egenhändigt gjorda banderoller som på sitt sätt är unika. Om man sedan betänker att tifo just betyder supportrar är vi som är på plats dessutom tifo i högsta grad.

Samban som dyker upp mellan varven intet att förglömma. Orkestern är också ett oerhört uppskattat inslag och ger en riktigt god stämning. Under ledning av samban låter vi allra bäst och mest. Hoppfullt ser jag fram emot sambatakter resten av säsongen. Tillsammans ska vi nu hjälpa våra killar att klättra i tabellen.

Vi är på G, mot Trelleborg och tre poäng!

Grethe Foss-Ghazarian (Geting)