Kvinna hittades blödande på gatan

Två män anhållna i natt

NYHETER

En 28-årig kvinna hittades blödande på en gata i centrala Eslöv på måndagskvällen. Hon fördes till sjukhus med livshotande skador.

I natt anhölls två män misstänkta för överfallet.

Den 28-åriga kvinnan arbetade i en blomsterbutik i centrala Eslöv.

De män som nu har gripits för attacken mot den 28-åriga kvinnan är 43 och 50 år gamla. De greps i en lägenhet efter vittnesuppgifter om en person som uppträtt stökigt och viftat med en kniv, skriver TT.

Männen misstänks nu för grovt rån.

Strax före klockan 20 på måndagskvällen larmades polisen av förbipasserande som hittat kvinnan på gatan. Hon fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i Lund med vad som beskrivs som skador efter ”livshotande våld”.

Ett av de vittnen som slog larm kände igen kvinnan och kunde berätta att hon arbetar i en butik i centrala Eslöv, inte långt ifrån platsen där hon hittades.

Enligt TT hittades bland annat blodspår inne i affären.

Kvinnan var både skuren och huggen i halsen, säger Mikael Ekelund vid kirurgjouren på Universitetsjouren i Lund till TT.

Ett av huggen gick djupt, och kvinnan var chockad när hon kom in. Röntgen visade dock att skadorna inte var så allvarliga som man först befarat. I dag låg kvinnan på intensivavdelningen, men läget var stabilt.

Daniel Persson, Maria Saving

ARTIKELN HANDLAR OM