"Toarullarna blev effektfulla - och ett extremt billigt tifo"

Anders Jonsson, 16, tifoansvarig i Guliganerna om några läktarminnen:

NYHETER
Foto: peter widing
Toarullar - ett utmärkt tifo. Här i mötet med Hammarby den 14 maj.

Elfsborg-Hammarby, 28 augusti 2000.

- Vårt första mosaiktifo nånsin och det blev riktigt lyckat, mycket bättre än vi vågat hoppas på. Vi hade 3 000 gula ark på ståplats, men det var inte särskilt mycket jobb eftersom vi delade ut arken vid ingångarna. Kul att så många förstod hur man skulle göra.

Norrköping-Elfsborg, 8 april 2001.

- Premiären som vi vann med 3-0 hade lockat 200 guliganer till Norrköping. Vi pyntade vår sektion ganska mycket med banderoller och flaggor och hade även med oss vår stora flagga. Riktigt bra för att vara en bortamatch.

Elfsborg-Malmö FF, 16 april 2001.

- Under år 2000 var det trögt att få igång sittplats när vi hade mosaik, men i år har det blivit bättre. Mot MFF körde vi 8 000 ark varav 5 000 på sittplats och det såg riktigt bra ut. Det var ganska tidskrävande, men vi var 15 personer som jobbade inför matchen. Vi hade även vår stora overheadflagga på ståplats.

AIK-Elfsborg (cupfinal), 25 maj 2001.

- När Malmö FF var hos oss hade de med sig en massa konfetti. Efter matchen sopade vi ihop allt papper på deras sektion som vi sparade och plockade fram till cupfinalen. Så egentligen var det Malmökonfetti vi hade i Jönköping. Tillsammans med flaggorna blev det ett snyggt och levande tifo. Och återigen billigt, vilket är viktigt eftersom vi inte har så mycket pengar.

Elfsborg-Göteborg, 18 juni 2001.

- Tacktifot till Anders Svensson. Vi la ner en hel vecka på den matchen. Vi körde plaststripes med hans initialer och tröjnummer som vi satte över ingångarna på ståplats. Sedan hade vi 6 000 ark och körde mosaik på både stå- och sittplats. Vi hade även en banderoll med texten: "WE WILL ALWAYS LOVE YOU ANDY!". Vårt största, bästa och snyggaste tifo nånsin, riktigt proffsigt faktiskt.

Elfsborg-Hammarby, 14 maj 2001.

- De vanligaste är att man använder serpentiner, men toarullar är billigare så vi köpte in 1 300 rullar. Till slut körde vi nog bara 800, men det blev ganska effektfullt och ett extremt billigt tifo.