Kvinna kedjades fast vid köksbordet

Före detta maken gripen misstänkt för dådet

NYHETER

Kvinnans före detta make tog sig på onsdagskvällen in i lägenheten och kedjade fast henne i köksbordet med en kätting. Sedan lämnade han bostaden. Hon chockades och fördes till sjukhus i ambulans.

Enligt polisen har mannen och kvinnan varit gifta och hon har en gång tidigare känt sig hotad när han kommit till hennes bostad i Norduppland. På onsdagen kom han dit igen.

- Kvinnan har tydligen fått besök av sin före detta som har kedjat fast henne vid köksbordet. En väninna anade oråd, tog sig dit och hittade kvinnan, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, till Aftonbladets nätupplaga.

Den 51-årige mannen tog sig in hos den 42-åriga kvinnan någon gång mellan 18.30 och 19.30. Förutom att låsa fast henne med en kätting högg han in en kniv i dörrposten för att skrämmas innan han lämnade lägenheten.

- Hon blev inte skadad farligt fysiskt, men hon fördes till Gävle lasarett. Det var en traumatisk upplevelse för henne, säger Torbjörn Karlsson.

Väninnan hade blivit orolig när hon ringt till kvinnan utan att få något svar och åkte för att kontrollera så inget hänt. Larmet nådde polisen några minuter efter 19.30, så 42-åringen satt fastlåst vid köksbordet i upp till en timme.

Efter ett tips åkte polisen till en adress i Norduppland där mannen kunde gripas. Han fördes till Uppsala för förhör och är misstänkt för olaga frihetsberövande alternativt grov kvinnofridskränkning.

Daniel Persson