”Det går inte en dag utan att någon kompis gläds över att AIK ligger åtta”

NYHETER

Man brukar säga att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Som AIK:are märks det extra tydligt i tider som dessa. Jag tror inte det går en dag utan att någon kompis eller någon tidning på ett eller annat sätt utrycker sin glädje över att AIK "med sin breda trupp och dagliga 50 000-kronorsförlust" ligger åtta.

Det här är inga nya företeelser, som historiskt exempel kan "AIK-hatets vänner" nämnas. Senast i veckan fick jag i uppdrag att köpa en AIK-tröja till en icke AIK-vän i Skåne med motiveringen att det "retar gallfeber på MFF:arna".

Vad är orsaken? En förklaring kan vara att AIK är en av ytterst få idrottsföreningar som bedriver elitverksamhet på toppnivå i våra största sporter. AIK har lyckats behålla många sporter under samma skyddande paraply sen föreningen grundades.

Det är en av storheterna med AIK. Att vara AIK:are innebär att man alltid har något att glädjas eller oroas över. Går det åt helvete i innebandy kanske bandydamerna slår till med ett SM-guld eller att bowlingherrarna vinner ett derby.

Om man är medlem i AIK är man delaktig i allt AIK gör.

Utan att nämna några namn så finns det klubbar här i Stockholm där man råkar ha likartade namn, men är ett flertal helt olika föreningar. För mig är det som att hålla på Häcken i fotboll och Frölunda i hockey eller att jag skulle hålla på Skellefteå för att dom heter AIK.

Nu är det full fart framåt - uppåt i tabellen och fullt ös på läktarna som gäller. Mr "Jag ger 100 %" Alm visar vägen. Våren är historia. Hockeyn satsar hårt och uppåt i år. Som hedersmedlem nummer 1 brukar säga - "För Gnaget i Tiden".

Slutligen, krya på dig Nebojsa...

Jonas Eneroth , vice ordförande ASK