”Lokala grupper aktiverar sig för att stämningen på Östra ska bli riktigt bra”

NYHETER

Det var då, och nu kommer det tillbaks!

På 80-talet fanns det en riktigt cool back i vårt älskade Sällskap, Göran "Rama" Ramstedt. Han var så uppskattad att han förärades med en egen liten supporterfraktion: Rama Power. Denne back som endast gjorde ett allsvenskt mål under sin långa karriär, Elfsborg 1983. Jag vann faktiskt en öl nyligen för att jag kom ihåg det målet!

Det fanns även ett gäng som kallade sig Red Anvils. Inte lika välkänt kanske, jämfört med Rama Power.

Supportrarna bakom dessa grupper finns kvar bland oss, de står där troget och följer intresserat Öis framtida öden.

Numer så är det helt andra grupper som bildas i Rödblåtts tecken. Lokala fraktioner med kärlek som är så stor att det ibland kan uppfattas som försök till att bilda helt egna supporterklubbar utanför Öis Supporterklubbs verksamhet.

Jag kommer ihåg när Balders Hage bildades, misstankarna om konkurrens fanns där då också!

Tyvärr, dessa grupper bildas av folk i "närområden" som träffas på fritiden och aktiverar sig för att stämningen på sikt ska kunna bli riktigt bra på Östra stå. Det klipps konfetti, det tas fram flaggor och det bidras med tifo-idéer! Om allt detta tas tillvara på på rätt sätt så blir det en stark enad trupp av Öis-supportrar, en trupp som kommer att åka på bortamatcher i allt större utsträckning och som kommer att göra allt för att det skall bli roligare innan, under och efter match! HisingsBaldrarna, Rödblått Landvetter, Smålandsöisarna, Halland, Skene/Mark, Stockholm och så vidare står enade under en fana.

Vi bygger för framtiden och vill gärna se fler Rödblåa sällskap som kan bidra med att färgerna syns oftare och bättre!

Jesper Aneröd