”Spelglädjen är viktig, men den kan vara ack så svår att hitta ibland”

NYHETER

För tillfället skiner jag i kapp med solen. Den gångna helgen var präglad av strålande Getinginsatser. Till att börja med, så vann BK Häckens pojkar-15 Gothia Cup-finalen över Steua Bukarest med 1-0. Matchen avgjordes av Christian Tanche som klippte till med en underbar Mihajlovic-frispark. Lite senare, samma dag vann våra pojkar-18 på straffar över Essinge International. I och för sig så hade jag lite "på känn" att våra 18-åringar skulle gå långt, med tanke på den rutin truppen besitter.

Men att 15-åringarna skulle vinna (och på det sättet de gjorde det på) överraskade lite. Visserligen var de i final för två år sedan (förlust mot Lyons stadslag, om jag inte minns helt fel), men deras finalseger var ändå en glad överraskning.

Kanske blev jag allt för påverkad av resultatet i gruppspelet, då de förlorade mot sin finalmotståndare från Bukarest med 0-5. Det är konstigt att man alltid glömmer av att bollen faktiskt är rund!

För a-laget var det en klang- och jubelföreställning mot Trelleborg, från början till slut. Direkt efter avspark tog våra älskade getingar hand om händelserna. Här var det inget snack om saken - denna match skulle bara vinnas. Jag tror att vårt grepp om matchinledningen tog Trelleborg lite på sängen, de kom aldrig riktigt in i matchen. Förutom attityden hos våra favoritgetingar, gladde de oss med strålande spelglädje. Denna glädje är så viktig, men ack så svår att hitta, ibland.

Vidare så var det skönt att vi kunde "hålla stången" hela matchen ut. Nu är det med tillförsikt jag ser framåt. Nästa match mot Norrköping blir svår, eftersom den gäller så pass mycket. Men det är med en rejäl dos självförtroende jag kommer att bege mig till "Hisingens nationalarena" i morgon!!!

Tony Bergstrand