”Vi har inte monopol på att stötta Helsingborg, det är allas jobb”

NYHETER

Vilket är bäst, ris eller ros?

Det ska erkännas, HIF spelar för närvarande inte som ett potentiellt mästarlag. Spelarna verkar ha tappat självförtroendet och flytet i ett eget spel. Vad som fattas eller bör förändras har varje Helsingborgare en egen åsikt om. "Nanne måste lämna", "kör 4-3-3" osv. Givetvis får supportrar ha sin åsikt om favoritlaget och bör så ha.

Men snälla, vänta tills domaren blåst av matchen och ta gnället i bilen, på puben eller på jobbet! Vilken spelare får fram det där lilla extra som kan behövas för att komma tillbaka in i matchen när åskådare trycker ner honom?

Jag skriver åskådare för supporter är en helt annan sak. Supporter betyder enligt ordlistan: understödjare, entusiastisk beundrare el. anhängare. Sug på de orden! Kallar man sig HIF- supporter bör man också leva upp till dess betydelse.

Vi i Kärnan (samt kollegerna i Ragge-line) har fått mycket beröm för det stöd vi ger spelarna under hela matcherna. Alla är mer eller mindre delaktiga i en seger eller förlust; tränarna, spelarna, ståplats OCH sittplats!

I matchen mot HaIF klappade en hel del HIF-åskådare käckt med i Bajenfans ramsor men lämnade oss och Ragge-line i lugn och ro så att vi pliktskyldigt kunde köra våra ramsor utan Svenssons inverkan. Mycket märkligt.

Vi har inte monopol på att stötta HIF, det är allas jobb! Det är fritt fram för er "vanliga" åskådare att stötta laget, man behöver inte stå i en klack för att visa entusiasm. Tänk efter vilket som är roligast; att trycka ner ett favoritlag i smutsen för att sedan hylla dem som hjältar vid seger matchen efter, eller vara delaktiga i en seger när ni stått bakom dem även i motgång? Normalt folkvett säger det senare.

HIF, i med- och motgång.

Tomas Nilsson