Bil rullade ut i vattnet - tre barn drunknade

NYHETER

LONDON

Brandmännen kämpade för att rädda de tre småbarnen som satt instängda i bilen på sjöbottnen.

Efter en timme tvingades de ge upp, då hade barnen dött.

Familjeutflykten i Bedfordshire slutade i tragedi. Den unga familjens bil rullade av okänd anledning nedför en sex meter lång slänt och sjönk snabbt till botten i den djupa sjön.

Föräldrarna och ytterligare en medresenär lyckades rädda sig ur bilen. Men den treåriga dottern och hennes bröder, sex och sju år gamla, hade ingen chans.

Instängda i baksätet

Föräldrarna larmade räddningstjänsten vid fyratiden i går eftermiddag. Ett stort antal brandmän, räddningspersonal och frivilliga på plats deltog i den ojämna kampen mot klockan, för att försöka få ur barnen instängda i bilens baksäte.

Det första problemet var att lokalisera bilen i den djupa sjön. Räddningsarbetet försvårades dessutom av att bilen borrat sig djupt ned i sjöbottnen och manskapet saknade dyktuber för att kunna vara nere på djupet under lång tid.

Poliser sprang runt sjön och tog sig in i ett segelsällskaps klubbhus i hopp om att hitta dykutrustning. Men förgäves.

Brandmännen försökte ändå, med risk för sina liv, att använda sin rökdykarutrustning för att kunna få ut barnen från dödsfällan.

Bärgades efter en timme

Efter en dryg timmes arbete lyckades de bärga bilen ur sjön och de tre barnen fördes med ilfart till Listers sjukhus i närliggande Steven-age. Trots upprepade försök att återuppliva de små tvingades läkarna slutligen ge upp hoppet om deras liv.

De unga föräldrarna uppgavs vara svårt chockade och hade fått lindriga skador.

Jessica Ritzén