Det här irriterar dina kollegor

Mobilsignaler toppar irritationslista

NYHETER

Folk som kommer för sent, tar det sista toapapperet, inte plockar undan efter sig.

Det finns mycket man kan irritera sig på hos sina arbetskamrater.

Och har du en jobbig mobiltelefonsignal är risken också stor att du ligger högt på kollegornas hatlista.

Foto: LASSE ALLARD
stark parfym Att arbetskamraterna luktar illa eller, kanske ännu värre, stinker parfym, är irritationsmoment som kan framkalla en hel del icke fördelaktigt snack vid fikabordet. Och det finns mer vi irriterar oss på. Mycket, mycket mer "

Vi tillbringar mycket tid tillsammans med våra arbetskamrater. Och hur bra arbetsklimatet än är finns det alltid småsaker som man kan irritera sig på.

Ett australiskt rekryteringsföretag har frågat 6 000 personer vad de stör sig på hos sina arbetskollegor, skriver den norska tidningen Dagbladet.

På första plats hamnade mobiltelefonsignaler. Och inte bara själva melodierna utan även att signalerna är för höga och att folk saknar mobiltelefonvett.

- Det problemet har även vi, särskilt irriterande är det när det ringer mitt under ett möte, säger Ulf Avrin, vd för Ericsson Microsoft Mobile.

På god andraplats på irritationslistan hamnade folk som inte fyller på papper i faxen eller skrivaren.

Tätt följt av arbetskamrater som inte sköter sitt jobb.

Stinkande kollegor - uäk

Hygien är också viktigt på arbetsplatsen - en kollega som luktar illa är ett stort irritationsmoment. Och du som inte byter ut den tomma toarullen ligger också pyrt till.

- Slarv överhuvudtaget är irriterande. Det finns inget värre än när man har kundbesök och kommer in i konferensrummet och det står kvar gamla kaffekoppar från ett tidigare möte, säger Ulf Avrin.

Han medger att den så välkända lappen "Din mamma jobbar inte här" sitter på några ställen på Ericsson.

Lämna tillbaka sakerna, annars ...

- Den finns säkert på de allra flesta arbetsplaster, säger han och skrattar.

Är du inte en slarver men däremot en besserwisser, en som kommer för sent till jobbet eller lånar saker som du inte lämnar tillbaka är det förmodligen just dig som kollegorna pratar skit om i fikarummet.

Så här skaffar du mobilvett

Petra Axlund