Ännu en person saknas i Krylbo

Martin, 20, är tredje försvinnandet sedan oktober

1 av 2
Martin Karlsson, 20 år.
NYHETER

Martin Karlsson, 20, saknas sedan tre veckor.

Han är den tredje personen som försvunnit spårlöst på kort tid i det lilla samhället Krylbo i Dalarna.

- Det är lite märkligt, säger kriminalinspektör Willy Hammar.

Söndagen den 13 januari gick Martin Karlssons mamma ut för att handla vid halv fyra på eftermiddagen. När hon kom hem hade sonen gått ut, utan att ta med sig plånboken eller mobiltelefonen.

Han har fortfarande inte kommit tillbaka.

”Det är jobbigt med ovissheten”

- Man får en massa svåra tankar om vad som kan ha hänt honom. Säter med alla psykpatienter ligger så nära. Det är jobbigt med ovissheten. Polisen har sagt att han får göra vad han vill eftersom han är myndig, men jag känner Martin och vet att något är fel, säger hans pappa Kent Karlsson som bor i Götene.

De brukar tala med varandra minst en gång i veckan. Senaste gången de sågs var under nyårshelgen då Martin hälsade på honom. Pappan beskriver honom lite av en filosof och djuptänkare som ibland varit nedstämd, och det har han varit den senaste tiden.

- Han är arbetslös och tyckte att det var jobbigt att flytta hem igen efter att ha pluggat i Borlänge, men jag försökte förklara att det brukar komma en ljusning, säger Kent Karlsson.

Innerst inne vägrar han tro att sonen kan ha tagit sitt eget liv.

- I så fall skulle han ha gett oss en liten vink eller ett meddelande, det är jag säker på.

Polisen i Avesta vet inte var de ska leta. De har talat med Martins vänner och personalen vid Datorteket som han gick till. De har kontrollerat hans konton, som är orörda, och efterlyst vittnen i lokalpressen. Men ingen har sett Martin.

- Det är litet konstigt att absolut ingen har iakttagit honom. Men vi har inga misstankar om brott, säger kriminalinspektör Willy Hammar vid Avestapolisen.

Han ansvarar för spaningen efter Martin. Han håller även i sökandet efter en medelålders kvinna som varit försvunnen sedan slutet av oktober.

- De känner inte varandra och försvinnandena har inte med varandra att göra, säger Willy Hammar.

Men Krylbo är litet. Det bor 7 000 personer i samhället som ligger i Avesta kommun i Dalarna.

Att samhället dessutom drabbats av ett tredje försvinnande är egendomligt, tycker kriminalinspektören.

Lämnade festen - kom aldrig tillbaka

- En vecka efter att kvinnan försvann, lämnade en äldre man en fest för att kissa och han kom aldrig tillbaka. Det finns en stor risk att han ramlat i älven som flyter precis intill. Men det är lite märkligt att tre personer är borta på så kort tid, säger Willy Hammar.

Saknad sedan 13 januari

De som sett Martin efter försvinnandet den 13 januari ombeds kontakta Avestapolisen. 0226-368 00

Camilla Norström