Svenskor våldtogs på charterort

NYHETER

Tre svenskor i 20-årsåldern våldtogs på fredagen i Málaga, på den spanska sydkusten.

En man i 35-årsåldern trängde sig in i svenskornas lägenhet där han våldtog kvinnorna under knivhot.

De tre svenskorna bor tillsammans i en lägenhet i Málaga, där de studerar spanska på en språkskola. På fredagen uppges de ha haft en hantverkare på besök i lägenheten.

Kort efter att han gått ringde det på dörren igen. De tre kvinnorna utgick från att det var hantverkaren som ringde på dörren igen. Men istället var det en man i 35-års åldern som trängde sig in i lägenheten.

Under knivhot tvingade han sig på de tre skräckslagna kvinnorna. Efter våldtäkten lämnade han lägenheten.

Säkrat DNA-bevis

Det är oklart hur de tre unga svenskorna mår. De har genomgått läkarundersökning och där man säkrat spår för DNA-bevisning. Under helgen reste deras föräldrar ner till Málaga, och de uppges nu bo med sina familjer på ett hotell i staden.

UD är ytterst sparsamt med informationen kring fallet.

- Såna här ärenden täcks ju i väldigt hög grad av den konsulära sekretessen, därför lämnar vi minsta möjliga uppgifter, säger Åsa Arvidson på UD:s presstjänst, som uppger att det oklart om gärningsmannen gripits ännu.

Populärt resmål

- Det här är ju ett försäkringsärende, så de får ju all hjälp de behöver via sina försäkringsbolag. Sedan kommer man väl kanske att följa upp vad som, händer med polisutredningen och så, säger Åsa Arvidson.

Málaga är den största staden på den spanska sydkusten. Staden har cirka 600 000 invånare, och besöks varje år av tiotusentals svenskar - inte minst av tusentals golfare som flyger till Málaga för att spela på de många bra banorna i södra Spanien.

Fredrik Rundkvist