Serievåldtäktsman gripen i Malaga

Misstänks för våldtäkterna på flera svenskor

NYHETER

Den 29-åring som gripits misstänkt för våldtäkt på tre svenskor i Malaga kan vara en av de värsta sexbrottslingar Spanien haft.

Enligt polisen kan han bindas till minst 24 råa våldtäkter eller våldtäktsförsök.

Mannen tros dessutom ligga bakom ytterligare våldtäkter där offren inte vågat anmäla.

Den gripne är 29 år gammal och har levt ett dubbelliv under lång tid.

Utåt var han framgångsrik, omtyckt och nygift och arbetade bland annat i en privatskola i Malaga.

Men han kan också vara en av de värsta serievåldtäktsmännen i Spaniens historia. Fem offer har hittills pekat ut honom och om uppgifterna stämmer handlar det om minst två dussin brutala sexöverfall mot kvinnor i och runt Malaga.

I samtliga dessa fall har polisen hittat bevis som binder mannen vid brottet.

"Det finns fler offer"

Men man tror att det finns en rad kvinnor som inte vågat anmäla att de blivit överfallna. Polisen menar att det totalt handlar om minst ett 30-tal våldtäktsfall inom loppet av två år.

Den första våldtäkten anmäldes i mars för snart två år sedan.

Sedan dess har minst tolv av överfallen slutat med fullbordade våldtäkter. Många av offren var unga kvinnliga studenter, bland annat de tre svenskor som våldtogs i sin lägenhet i fredags. Men ytterligare en svenska säger i dagens Aftonbladet att hon blev offer för samma man i mars förra året då hon våldtogs under knivhot på samma sätt som i fredagens överfall.

Enligt tidningen El Pais har 35 poliser jagat våldtäktsmannen i flera månader.

Och enligt polisen har våldsmannen arbetat metodiskt.

Likt ett rovdjur har han valt sina offer noga. Han har följt efter kvinnorna, studerat deras vanor och kartlagt rörelser i dagar innan han slagit till.

Kartlade gifta kvinnors makar

Bland offren finns även gifta kvinnor. I de fallen har mannen kartlagt även makens vanor, för att kunna välja ut en lämplig tidpunkt där han ostört kunnat överfalla kvinnan.

Flera svenskor har blivit mannens offer. I fredags våldtogs tre svenskor under knivhot i sitt hem, men ytterligare minst en svenska våldtogs under samma brutala omständigheter, också i sitt hem i en studentlya i Malaga, för snart ett år sedan.

Den gripne 29-åringen har arbetat som gymnastiklärare i en privatskola i Malaga och det var utanför skolan han greps i måndags.

Tidigare artiklar

Caroline Olsson