Greps efter att ha våldtagit 30 studentskor

NYHETER

MALAGA

Ingen kunde ana att den 29-årige Juan Carlos Gomez våldtagit ett 30-tal unga utländska flickor.

Samtliga var elever på språkskolorna i Málaga, mitt i turistparadiset Costa del Sol.

Gomez är gift och har levt ett normalt familjeliv. Dessutom är han anställd som administratör i fotbollsklubben Malaga FC, ett elitlag i den högsta spanska ligan.

Nu sitter Juan Carlos Gomez häktad hos kriminalpolisen i Málaga. Han är misstänkt för att i fredags ha trängt sig in i en studentlägenhet i stadsdelen El Palo. Där knivhotade han och band tre svenska studenter i 20-årsåldern. Sedan våldtog han flickorna, en efter en.

I måndags greps mannen. Polisen anser sig kunna knyta honom till 24 anmälda våldtäkter under de senaste två åren. Det första övergreppet skedde i mars 2000.

Offren från Skandinavien

Alla offren är kvinnor i åldrarna 18-23 år och de flesta kommer från Skandinavien, däribland flera svenskor. Samtliga har varit elever på de många privata språkskolorna i Málaga.

Fem av offren har redan identifierat Juan Carlos Gomez som gärningsmannen.

Polisen tror dock att det finns fler fall än så här. Man befarar att många unga flickor inte har vågat polisanmäla övergreppen. Enligt polisen bör det sammanlagt röra sig om minst ett 30-tal våldtäktsfall.

Gäckat polisen

I två år har våldtäktsmannen gäckat polisen. Mönstret har varit detsamma i de flesta fallen. Juan Carlos Gomez har ringt på hos unga studenter som varit ensamma hemma. Under förevändning att han var rörmokare som skulle kolla ledningarna i badrummet har han lurat sig in i lägenheterna. Gomez trevliga och tillmötesgående sätt har gjort att offren släppt in honom.

Men väl inne i bostäderna har han hotat kvinnorna med kniv, bundit och våldtagit dem.

I fotbollsklubben Malaga FC är medarbetarna på kansliet chockade över vad deras arbetskamrat har gjort.

Kriminalpolisen väntar nu på resultaten från fingeravtryck som säkrats i offrens bostäder och de DNA-prov som har tagits. I dag begär åklagaren att Gomez häktning ska förlängas.

Robert Österlind