Innelistan

1 Håkan Hellström

NYHETER

Inte bara Göteborg, hela Sverige blev bättre när Håkan Hellström dök upp för ett knappt år sedan.

Håkan är ett under, Håkan lyfter vad som helst till magi, en vis-ep eller ett disco eller en konsert eller en efterfest. Säkert en söndagsmiddag också.

Håkan är, mer än någon annan någonsin varit, Sveriges Bruce Springsteen. Han är euforin personifierad och luften bor i hans steg.

2 Tuva Novotny

”Den osynlige”, som går upp i storstäderna i dag och i övriga landet nästa fredag, är en riktig feel bad-film. Men den är ruskigt spännande och rätt bra samt enormt övernaturlig. Och Gustaf Skarsgård är sensationell. Av Joel Bergvall och Simon Sandquist.

3 Sara Villius

Skriver rätt fantastiskt om en sympatiskt självgod flicka i lilla prosalyriska boken ”Nej, det är en snöklump”. Och snöklumpen är en svan som fryst fast, antagligen.

4 Timbuktu

Watts dö madderfakking diil? Nya singeln ”Gott folk” svänger järnet.

5 Marie Richardson

Spelar starkt i Jon Fosses rätt coola drama om döden och tiden, ”Dröm om hösten” på Dramaten i Stockholm, med Michael Nyqvist, Gunnel Lindblom och Börje Ahlstedt.

6 Kristin Kaspersen

Soft.

7 Kjell Eriksson

”Tala med bönder på bönders språk” är fruktansvärt rolig folkfascism i ”Sovmorgon”. Torsdag, fredag och söndag mellan kl 11 och 12 i P3. Men hjälp, vilken dåligt musik som spelas!

8 Theodor Jensen

”Slow fall”! Med The Plan!

9 Emma Hamberg

Om man säger så här: ”Doris” i P3, måndag till onsdag 13.30 till 15, är ungefär tre gånger så begåvat som ”Bitch” i TV4 och ”Silikon” i TV3. Tillsammans.

10 Alexander Skarsgård

Åker jeep skönt i Soho i halvroliga ”Zoolander”.

Utelistan