Poängtorka för svenska OS-stjärnor

5 dagar kvar - Wennerholm tar tempen på Tre Kronor inför OS-hockeyn

NYHETER

SALT LAKE CITY

Oops, som man säger här i Amerika.

De svenska OS-stjärnorna Mats Sundin och Markus Näslund blev helt utan poäng i sina senaste matcher.

Men i stället vaknade Niklas Sundström med ett mål och en assist, då San José slog Chicago med 4-2.

INGEN OS-FORM Detroit är det NHL-lag som har flest OS-spelare. Men matchen mot Columbus var inget styrkebesked. Bottenlaget, vars Kevin Dineen här överlistar Manny Legace, vann med 3-2.

Niklas Sundström var en fruktad målskytt ända tills han försvann till NHL och New York Rangers. Men i NHL har han fått en mer defensiv roll.

Det är därför nästan alla svenska skyttekungar vill spela med just Sundström i OS.

Han har en sagolik blick för spelet och är oerhört smart i det defensiva jobbet.

En av flera svenska nyckelspelare i OS.

Jagr har börjat vakna till

En som verkar ha vaknat är Tjeckiens stjärna Jaromir Jagr. Han var skadad i höstas och har inte varit i bästa form förrän nu.

Natten mot lördag hade han stor uppvisning, då Washington spelade 3-3 mot Nashville. Jagr var inblandad i alla tre målen, gjorde ett själv och spelade fram till de två andra.

Även Ulf Dahlén hade en assist.

Kanadas stjärna Eric Lindros gjorde också sitt första mål sedan han kom tillbaka från sin senaste skada, då han slog in matchavgörande 2-1 mot Atlanta.

Detroits föll - trots Lidström

Den stora knallen i NHL-omgången natten mot lördag var att Columbus slog Detroit med 3-2 på bortais. Det hjälpte inte att Nicklas Lidström passade till Detroits första mål.

Snart sätter sig NHL-spelarna på flyget till Salt Lake City, men de kommer att komma från olika håll och på olika dagar.

NHL spelar ända fram till den 13 februari, bland andra Detroit, som har tio OS-spelare i truppen, bland dem de tre svenskarna Nicklas Lidström, Tomas Holmström och Fredrik Olausson.

Detroitspelarna landar i Salt Lake City lagom för att gå direkt utt till sin första träning.

Och dagen efter är det premiär.