De guidar dig rätt genom matcherna

NYHETER

Snart drabbar de samman – världens bästa hockeyspelare i världens bästa hockeyturnering.

– Jag tror Sverige tar guld, säger tv-sportens Mats Nyström.

Foto: ULF HÖJER
OS-debut – som kommentator Sex personer bevakar ishockeyturerningen åt SVT. Två av dem är förre Tre Kronor-spelaren Ulf Samuelsson och Peter Jidhe.

Ett fotbollsfreak, en simexpert, en gammal förbundskapten och ett avdankat NHL-proffs. Där har ni teamet som ska guida svenska folket genom OS-ishockeyn i Salt Lake City.

Med Mats Nyström, Staffan Lindeborg, Curt Lundmark och Ulf Samuelsson ska turneringen bli en upplevelse – även för de tittare som inte följer NHL varje natt.

– Det är en svår balansgång. I början av turneringen är det viktigt att förklara reglerna, i finalen kan vi inte gå in i detalj på vad en icing är, säger Mats Nyström.

Samuelsson debuterar

Mats Nyström/Curt Lundmark, Staffan Lindeborg/Ulf Samuelsson står för referat och expertanalys från matcherna, Åsa Edlund har hand om sidoreportage och intervjuer. Peter Jidhe är sammanhållande länk.

– Tittarna ska få bästa tänkbara service och chans att få träffa hjältarna direkt efter varje match, säger Nyström som tror på svenskt guld.

– Vi har många spelare som är stjärnor i de bästa NHL-lagen, till exempel Mats Sundin och Nicklas Lidström. Att ”Foppa” inte kan vara med är tråkigt, men i hans ställe kliver andra fram.

Ulf Samuelsson är debutanten i gänget och Mats Nyström ger honom gärna några tips.

– Som experter ska man svara på frågan varför. Varför händer det saker? Han ska vara kritisk utan att raljera, berömma utan att bli smetig.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM