”Jag har legat och grubblat”

Per Elofsson dagen efter fiaskot: På tisdag blir det full fart

NYHETER

SALT LAKE CITY

Det var en sammanbiten – men inte knäckt - Per Elofsson som mötte pressen dagen efter sammanbrottet på 30 km.

- Självklart får självförtroendet en törn i kanten efter något sådant, säger han.

Foto: Mats Strand
Per Elofsson dagen efter den jobbiga tremilen.

I går blev Per Elofsson nästan chockad när hans kropp sa ifrån.

På den höga höjden och på den hårda banan knäckte sig IFK-Umeå-åkaren helt när han försökte hänga på Johann Mühlegg.

”Man släpper bara inte”

- Jag har legat och grubblat lite, men jag ångrar inget. Jag är här för att slåss om de ädlaste medaljerna – och då släpper man bara inte, säger Elofsson om gårdagens lopp.

Han erkänner att den dåliga insatsen känns tungt mentalt. Per Elofsson var fokuserad på att slåss om guldet – inte att bli ifrånåkt och utklassad.

- Det blev en väldig mental urladdning. Jag var helt inställd på en sak, och sedan blir det helt omvänt. Det är klart att det är lite jobbigt.

Men både direkt efter loppet i går, och i dag, försöker 24-åringen se framåt. OS är långt ifrån över och Per Elofsson har flera chanser kvar att ta medalj. Närmast på tisdag - då kör herrarna 15 km klassiskt.

”Bara att gå vidare”

- Det som är gjort är gjort, nu är det bara att gå vidare. På tisdag blir det full fart.

Elofsson säger att kroppen känns förvånansvärt bra. Luftrören tog lite stryk när han tog ut sig, men musklerna känns fräscha. Och han tror absolut inte på en upprepning av lördagen.

- Chansen är mycket mindre att samma sak händer igen. På tisdag är det individuell start och då kan jag göra mitt eget lopp.

Två svenskar får göra debut i Salt Lake City på 15 km. Urban Lindgren och Magnus Ingesson tar plats i laget. Båda siktar på att slå sig in bland de tio främsta.

Dessutom är Morgan Göransson anmäld. Han kommer under dagen att känna hur kroppen känns efter gårdagens genomklappning och sedan lämna besked om han startar på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM