Passagerarplan kraschade i Iran

Störtade under inflygning - alla 117 ombord omkom

NYHETER

Ett passagerarplan av typen Tu 154 störtade på tisdagen i Iran.

Samtliga 117 ombord befaras ha omkommit vid kraschen.

Planet var på väg från huvudstaden Teheran till Khorramabad i sydvästra Iran när det av okänd anledning störtade vid 04.30-tiden, svensk tid.

Planet var ett Tupolev 154 från Iran Air Tours, som kan ta upp till 148 passagerare. Vid denna flygning hade det dock endast 117 personer ombord, uppger brittiska BBC.

Samtliga antas ha omkommit vid kraschen.

- Planet blev totalförstört, slaget i spillror över hela berget. Jag har svårt att föreställa mig att någon överlevt, säger ett ögonvittne till nyhetsbyrån Reuters.

"Våldsam explosion"

Passagerarplanet på väg in mot landningen när det störtade i de snöklädda bergen runt staden. Enligt uppgift försvann det helt plötsligt från radarskärmen i flygledartornet.

Andra ögonvittnen i det bergiga Yaft-e Kouh-området runt olycksplatsen har berättat om en våldsam explosion efter att planet kraschat, uppger brittiska BBC.

Enligt svenska UD är det ännu okänt om några svenska medborgare befann sig på olycksplanet, men efterforskningar kommer att göras under dagen.

Planet störtade i mycket svår terräng, och räddningsmanskapet har svårigheter att ta sig fram till olycksplatsen, uppger iranska medier.

Olycksdrabbad flygplanstyp

Fredrik Rundkvist