En hel cirkus borttrollad

Cirkus Piggelin tvingas ställa in föreställningar för 700 barn

1 av 2
BESTULNA I helgen stals Cirkus Piggelins buss med tält, dekor och utrustning. 700 barn i Stockholm skulle ha sett deras föreställning de kommande veckorna. Artisterna Anna Dahlqvist, Johan Norbelie, Henrik Bäckbro och Lise Edman vädjar om hjälp att hitta den stulna bussen.
NYHETER

Tjuvarna stal inte bara en buss.

De stal en hel cirkus.

- Det är en fullständig katastrof. Vi har ställt in föreställningar för 700 barn, säger cirkusdirektör Mats Lodén.

I torsdags hade landstingsägda Cirkus Piggelin nypremiär. Cirkusdirektören och de fyra heltidsanställa artisterna såg fram emot den fullbokade säsongen.

Men glädjen avbröts abrupt i måndags.

Då upptäckte de att deras lokal i Sollentuna sjukhus hade haft inbrott och att nycklarna till cirkusbussen var borta. Borta var också bussen med deras cirkustält, dekor och utrustning.

Stulna föremål hittade

En cirkusdirektör utan cirkus, det kan inte vara roligt?

- Nej, det är oerhört tråkigt. Vi hade en fantastisk premiär och hade precis kommit i gång så det är väldigt tråkigt. Om den inte kommer till rätta måste vi bygga om allting och det är specialgrejer så det tar lång tid.

- Det går ju inte att missa att vi är en barn- och ungdomscirkus, bussen är röd- och vitmålad och det står Cirkus Piggelin på. Det är barnen på skolorna som blir lidande, säger Mats Lodén.

Några av de försvunna föremålen från bussen hittades i går morse vid Helenelund. De låg utslängda i snön och ligger nu på tork. Men den färgglada bussen är fortfarande försvunnen.

Det verkar ju inte direkt vara en diskret buss för tjuvarna att åka omkring i ...

- Nej, det är väl därför vi hoppas att den ganska snabbt ska hittas.

Fatima Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM