Virtanens val

”Bridget Jones dagbok” trevlig i soffan

NYHETER

Bridget kommer på Daniel med att otrogna sig med en modellsnygging. Bridget blir ledsen. Snyggbruden tittar slött på Bridget och säger till Daniel:

– Jag tyckte att du sa att hon var smal.

Hahahaha. Sjukt kuuul.

Okej, alla har olika smak och ”Bridget Jones Dagbok” innehåller mest snällare skojigheter. Typ: ”Vad tycker du om El Niño-fenomenet”? ”Det är skräp, latino-musik är på väg ut”. Hihi.

Filmen med Renée Zellweger och Hugh Grant finns på video nu och trevligare går det inte att få i söndagssoffan. Och trevligt behövs v e r k l i g e n i den här vårvintergeggan. Och med dvd blir det rena festen med allt bonusmaterial.

”The Others” enkel på bio

Är du lite mer dum i huvudet än jag så är skräckisen ”The Others”, med alltid suveräna Nicole Kidman, helt lysande. Men jag fuckade upp allt genom att förstå handlingen för fort – och då blev det en rätt förutsägbar, men snygg, spöksoppa som utspelar sig i ett hus på dimmiga Jersey i Engelska kanalen på 1940-talet. Sådär, nu får du själv avgöra om du är smartare eller dummare än jag. Är du inte dummare finns ju ”Vanilla sky”.

Aretha knäcker alla

Ibland går man tillbaka, till basic, till basic, till basic. Och där står Aretha Franklins ”Spirit in the dark” från 1970. Det är kärleksånger framförda som både besvärjelser och rop av lycka. Aretha mår inte bra men orkar inte säga det rakt ut; det gör man ju inte då, tvärtom, det är på botten bara lättsinne är möjligt. Men ibland tror hon igen. Skivan är precis som livet, detta ä r soulen och aldrig har Aretha sånt groove som när hon själv spelar piano.

”CSI” bra på Kanal 5

Fascinerande att en tv-serie om en samling töntar kan vara så spännande och svår att sluta följa. Men Gil Grissom och hans kriminaltekniker är så härligt nördiga när de anlyserar snor och beräknar eldhastighet att det är omöjligt att inte slå på Kanal 5 kl 20.00 på måndagar. Men varför är alla så rynkiga? Och är det inte dags att de får lite privatliv? Som när Grissom blev kär i patologen som var grym på ben? Det tycker jag.