Anja laddar upp - med värsta konkurrenterna

Nordiskt samarbete ska ge medalj

NYHETER

SALT LAKE CITY.

Sida vid sida med några av sina värsta konkurrenter.

Det är så Anja Pärson laddar inför OS.

Sverige, Norge och Finland har nämligen slagit upp ett gemensamt läger i Jackson.

I går satte sig Anja Pärson, Ylva Nowén, Anna Ottosson och Susanne Ekman i bilen för att förflytta sig från Salt Lake City till Jackson, Wyoming.

Det blev en fyra timmar lång resa, och väl på plats ska de gasa vidare.

Det behövs.

Sverige, Norge och Finland har inlett ett samarbete för att spetsa konkurrensen. I slutet av januari tillbringade landslagen några dagar tillsammans i Cortina, för att undersöka hur tjejerna fungerade i grupp.

– Det gick jättebra. De har samma mentalitet och alla förstår varandra. Konkurrensen ger en väldigt bra miljö. Alla vinner på det här. Det är möjligt att vi utvecklar samarbetet. Vi är ju tre små länder med väldigt bra åkare, säger Niklas Carlsson, den svenske förbundskaptenen.

Sverige och Norge tänkte först ha ett samarbete i fartgrenarna, men när norrmännen bytte tränare och la ner sin satsning valde Pernilla Wiberg att träna med svenska herrlaget.

Istället gick länderna ihop på tekniksidan, med Finland som tredje nation. OS-lägret kommer att brytas upp på måndag, då svenskorna flyttar till landslagets förläggning i Park City. Två dagar senare avgörs den första teknikgrenen, slalom.

Det är en lång väntan, men ingen dryg väntan.

– Nej, vi ska träna och köra träningstävlingar. Vi är sex på topp 15 i världen som ska träna ihop. Jag får fullt upp på träningen, säger Anja Pärson.

Här är tjejerna som gör gemensam sak av OS

Stefan Holm