Svensson skriver på för Nadina

NYHETER

Pressen på Utlänningsnämnden ökar i fallet Nadina, 5.

Människor runt om i Sverige skriver, ringer och mejlar. Budskapet är entydigt:

- Låt flickan stanna - det är inhumant att utvisa ett litet synskadat barn som är i behov av specialistvård.

I går skrev också kd-ledaren Alf Svensson på Aftonbladets upprop.

Foto: MATTIAS CARLSSON
stöder kampen Kristdemokraternas partiledare Alf Svensson talade på Stockholms central i går. Då skrev han också på Aftonbladets upprop för Nadina.

Alf Svensson talade i går på Centralstationen i Stockholm om bland annat barns utsatta situation i vårt samhälle. Han konstaterar:

- Efter att ha läst om femåriga Nadina tycker jag att Utlänningsnämnden bör ta sig en rejäl funderare. När en hel kommunledning, som nu i Sävsjö har engagerat sig, finns det all anledning att lyssna.

Namninsamlingen för Nadina startade i kommunhuset i Sävsjö för ett par veckor sedan. Över 3 700 personer i bygden stödde kampanjen.

"Måste tas på allvar"

- Ett så starkt lokalt engagemang av människor som levt med flickans situation måste tas på allvar, säger Alf Svensson. Återigen blir vi påminda om hur viktigt det är att ta ansvar för barn som kommer till vårt land. Alla barn - oavsett bakgrund - är lika mycket värda.

I en ny inlaga till Utlänningsnämnden yrkar nu familjen Imamovics advokat Tryggve Emstedt på att en förtroendeläkare utses och att denne tar ställning till Nadinas svåra ögonsjukdom.

Tills så skett kan en avvisning inte verkställas, menar Tryggve Emstedt.

Ebba von Essen