Smugglade de knarket i däcket av misstag?

NYHETER

En kvinna skulle lämna över ett däck till en person hon inte kände.

En man skulle lämna över 100 000 kronor till någon med en tidning under armen.

Rena väntjänster, hävdar båda.

Nu har de åtalats, misstänkta för smuggling av nästan tio kilo amfetamin.

Foto: LASSE ALLARD
Amfetaminet fanns i ett bildäck.

Ingen av parterna medger att de visste något om att de var del av en narkotikaaffär, uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Kvinnan, som är från Tyskland och ville resa hemifrån några dagar efter att ha bråkat med sin make, uppger att hon blev uppringd i sin mobiltelefon någonstans i Danmark.

En man ville ha hjälp med en tjänst och över en fika i Helsingborg fick kvinnan instruktion om att ta ett bildäck till ett hotell i Mellerud i Dalsland. Hon skulle ha en hopvikt tidning under armen så att däckhämtaren kunde känna igen henne.

Samtidigt fick en 55-årig värmlänning en fråga från en kompis om han inte kunde hjälpa till med att lämna 100 000 kronor till en person på ett värdshus i Mellerud. Personen skulle ha en hopvikt tidning under armen, fick han veta.

Mannen och kvinnan möttes, pengarna lämnades över och även om mannen inte sade sig veta riktigt varför så lyftes efter en kort biltur det amfetaminladdade däcket över från den ena bilen till den andra.

Polisen hade dock koll på läget och stoppade både mannen och kvinnan när de gav sig iväg åt varsitt håll. Båda nekar till smuggling. En tredje person, en man som fanns med när däcket lämnades över, har suttit häktad två månader men åtalas inte.

TT-Aftonbladet