Grannens sex hundar bet ihjäl Alicia, 10

1 av 2 | Foto: AP
skulle vara hundvakt Alicia Clark, 10, var ofta hemma hos sin skolkamrat Missy. Hon dödades när flickorna skulle vara hundvakter i torsdags kväll för familjens sex rottweiler.
NYHETER

Alicia Clark, 10, skulle sova över hos sin skolkamrat i grannhuset.

De två flickorna var ensamma hemma med familjens sex rottweiler, när hundarna gick till attack och dödade henne.

– Alla hundarna ska avlivas, kräver nu hennes pappa Jim Clark.

Det lilla gula trähuset i staden Elroy i Wisconsin, USA, är avspärrat.

Det var här Alicia Clark dödades av grannens hundar i torsdags kväll. Bara några hus därifrån bor hennes föräldrar.

I staden Elroy är det bara tillåtet att ha tre hundar per hushåll – och familjen i det gula huset gjorde sitt bästa för att dölja för sina grannar att de hade sex rottweiler hemma.

Skulle sova över hos sin skolkamrat

I torsdags kväll var det planerat att Alicia skulle sova över hos sin jämngamla skolkamrat Missy.

Men först skulle Missy vara hundvakt åt de sex hundarna, medan hennes mamma och mammans pojkvän åkte iväg för att mata några hundar på ett annat ställe, har Alicias pappa berättat.

De två flickorna var ensamma i huset när hundarna gick till attack. Exakt vad som hände, varför hundarna anföll Alicia, som ofta var på besök i huset, vet polisen ännu inte.

Inte heller hur många av hundarna, som nu är tagna i förvar, som var inblandade.

– Deras päls och munnar undersöks för att kunna konstatera om bara några eller alla hundar var inblandade, säger den lokale polischefen Nick Dub till tidningen Wisconsin State Journal.

Familjen Clark fick veta vad som hänt, när Missys mamma kom rusande hem till dem. Alicias pappa sprang genast över till grannhuset. På matbordet låg då hans svårt sargade dotter, övertäckt med jackor. De sex hundarna var instängda i badrummet.

Hundägarna riskerar åtal

Ingen hade ringt ambulans och i huset saknades telefon, så Jim Clark sprang själv över till den närbelägna restaurangen och fick hjälp att ringa.

Men det var försent. Alicia var redan död.

Hundägarna riskerar nu åtal på flera punkter, bland annat för att ha lämnat flickorna ensamma med hundarna och för att ha brutit mot den lokala hundstadgan.

Kerstin Nilsson