...och nu får han sparken?

NYHETER

SOLDIER HOLLOW

OS i Salt Lake City har varit ett enda stort mörker för svensk längdskidåkning.

Nu söker alla förklaringar.

Och Magnar Dalen sitter löst.

Dalen pressad.

Skillnaden mot VM i Lahtis är enorm. Då tog Per Elofsson två guld, Mathias Fredriksson ett silver och stafettlaget silver. Plötsligt talades det om svensk längdskidåkning igen. Norrmannen Magnar Dalen blev hjälteförklarad - i Sverige.

Nu är det precis tvärtom.

OS i Salt Lake City 2002 riskerar att bli en av de sämsta svenska mästerskapen genom tiderna.

Allt har gått fel.

- Klart jag tar på mig en del av misslyckandet. Det är ju jag som är ansvarig för åkarna och då kan man givetvis inte gömma sig, säger Magnar Dalen.

Missnöje finns

I vår går hans kontrakt ut. Det fjärde och sista året lär också bli hans sista. Enligt uppgifter till Sportbladet diskuteras redan andra namn.

Och Magnar Dalen finns inte med i bilden.

- Det där vet jag ingenting om. Jag tänker gå i hamn med den här säsongen och i vår, när allting är över, ska jag också sätta mig ner och fundera över framtiden. Sedan gör väl skidförbundet samma sak, säger Magnar Dalen.

Han har fått en del kritik för sitt sätt att jobba med Per Elofsson. Att Magnar Dalen mer och mer blivit en personlig tränare åt honom och att han inte har tid med övriga åkare.

Åkarna själva vill inte kommentera frågan, men att det finns ett missnöje är helt klart. Magnar Dalen säger sig inte veta någonting.

- Sedan är det ingen idé att kommentera sådana här frågor under ett pågående OS. Vi får ta allt sådant när vi kommer hem.

Patrik Thornéus