Aftonbladet ökar försprånget – igen

Gapet till konkurrenterna växer

NYHETER

Aftonbladets framgångar bara fortsätter.

Upplagan ökar stadigt och gapet till Expressen/GT/Kvällsposten är nu uppe i 129 900 exemplar om dagen.

Foto: URBAN ANDERSSON
glad Niklas Silow, redaktionschef.

Aftonbladets upplaga i januari var 446 300 exemplar per utgivningsdag. Jämfört med förra året är det en ökning med drygt 61 000 tidningar.

- Vi har haft en stadig uppgång under hela förra året som nu fortsätter i oförminskad styrka. Det innebär ett fortsatt ökande förtroende från läsarna vilket vi är mycket glada för, säger Aftonbladets redaktionschef Niklas Silow.

Det går allt sämre för konkurrenterna

Samtidigt som Aftonbladet fortsätter att sälja alltfler tidningar går det allt sämre för konkurrenterna. Den samlade upplagan för Expressen/GT/Kvällsposten var i januari 316 400 exemplar. Gapet upp till Aftonbladet är nu 129 900 exemplar.

"Läsarna fortsätter att välja Aftonbladet"

- Konkurrenterna har numera två gamla Aftonbladetmedarbetare i ledningen. Trots att de kopierat Aftonbladet genom att lägga sportsidorna i en bilaga och återföra kulturmaterial i huvudtidningen fortsätter läsarna att välja Aftonbladet, säger Niklas Silow.

Kan alla på Aftonbladet luta sig tillbaka och njuta av framgången nu då?

- Nej, vi utgår från att konkurrensen kommer att hårdna och fortsätter att göra allt för att våra läsare ska få en så levande tidning som möjligt. Ingen får slappna av.

Så mycket ökar gapet till Expressen/GT/ Kvällsposten

Olle Castelius

ARTIKELN HANDLAR OM