Virtanens val

Capleton svängig och tuff på skiva

NYHETER

Det var natt i Negril och allt var konstigt. Folk rökte söta cigaretter och drack rom, de dansade till Beres Hammond, Mr Vegas och Glenn Washington. Vet inte om jag sov eller var vaken när det plötsligt brann överallt. Capleton stod på scenen, alla skrek MORE FIRE och sedan dansade jag och Marimba till ”Good in her clothes” tills getterna gick hem. Capletons nya skiva ”Still blazin” ger samma effekt. Han är en av Jamaicas största och bästa och svängigaste och tuffaste nya reggaeartister. Men skivan är inte direkt enkel och lite tråkig om man inte är nere med dancehall så jag säger inte att ni ska köpa den – ni ska köpa Bob Marley och T.O.K.:s ”My crew, my dawgs” – men ni ska veta att ”Still blazin” är fett med bra!

Asterix ful på bio

Mitt första album var ”Asterix drar i fält”. Han var liten, han var cool, han var stark. Han blev en idol. Nu kommer andra filmen och Asterix är fet, han är gammal – och han är kåt. De skändar min Asterix! Jag tycker inte om det. Det är hemskt att bli vuxen, man ser allting med nya ögon. Snart kommer väl någon och påstår att vi inte alls blir änglar i himlen när vi dör.

The world’s greatest knäcker

Alla andra moderna soulartister kan egentligen sticka. Det är R Kelly som är den nya Otis Redding. Att åka bil på E4:an, mot solen och våren, när ”The world’s greatest” (som finns på ”Ali”-soundtracket) rullar igång är lycka så att jag skriker. Alla är vi stjärnorna i skyn, alla är vi bergstopparna i höjden, alla är vi bäst i världen. Men det är bara Robert Kelly som kan göra låtarna.

Stimorol-pappret suger

Jag betalar 10.50 kr, tar ett tuggummi och meckar ihop omslagspappret. Men när jag ska ta ett nytt har PAPPRET GÅTT SÖNDER så alla tuggummin ligger i fickan och är HELT SMUTSIGA och FÖRSTÖRDA. Det händer alltid och jag tror att det är meningen – för att vi ska köpa fler tuggummipaket. I Sverker Olofssons soptunna med den nya sortens ruttna omslagspapper!

ARTIKELN HANDLAR OM