Flygbuss krockade med personbilar

NYHETER

Fem personer skadades när en flygbuss på väg mot Arlanda strax före klockan elva på fredagen körde in i fem personbilar på E 4 i norrgående körfält på Rotebrobron.

Ett träd blåste omkull strax efter 12 och krossade delar av taket på en förskola på Reimersholme.

De fem skadade fördes till sjukhus. Ingen av dem uppges vara allvarligt skadad. Ingen i flygbussen skadades. Olyckan medförde totalstopp i trafiken norrut i närmare en timme.

Enligt Björn Pihlblad på Stockholmspolisen orsakades olyckan troligen av för hög fart i det rådande snövädret. Efter olyckan beordrades halkbekämpning på platsen.

Samtidigt rapporterades flera trafikolyckor i Stockholmsområdet med personskador. Två bilar krockade vid på E 4 vid Bredden i Upplands Väsby. En av förarna försvann från platsen, troligen förvirrad efter olyckan.

På Norrtäljevägen vid Danderyds sjukhus fick en person föras till sjukhus efter en kollision mellan två bilar i södergående körfält.

- Just nu är det trafikolyckor, trafikolyckor och åter trafikolyckor, sade Björn Pihlblad vid lunchtid på fredagen.

Den kraftiga vinden blåste omkull ett träd som föll på en förskola på Reimersholme i Stockholm, strax efter klockan 12 på fredagen.

Barnen låg och vilade middag när trädet plötsligt krossade delar av taket och ett fönster på förskolans undervåning, berättar Jenny Lundberg, barnskötare på Malmgårdens förskola.

Ingen kom, trots omfattande skador på huset, till skada vid olyckan och räddningstjänsten var snabbt på plats.

TT