Mette-Marit drabbad av lunginflammation

Vårdas på sjukhus

NYHETER

Norska kronprinsessan Mette-Marit, 28, ligger på sjukhus.

Hon las in på Rikshospitalet i Oslo i förrgår kväll, efter att ha drabbats av lunginflammation.

- Kronprinsessan stannar på sjukhuset tills vidare, meddelar norska hovet.

Foto: GEIR CARLSSON
inlagd Precis hemkommen från OS i Salt Lake City fick Mette-Marit influensa. I fredags kväll konstaterade läkare att hon också drabbats av lunginflammation.

Halv tre i går eftermiddag kom kronprins Haakon ut från Rikshospitalet i Oslo, efter att ha suttit vid sin hustrus sjuksäng sedan klockan 10 på förmiddagen.

Även Mette-Marits mamma, Marit Tjessem, besökte henne under dagen.

På väg att bli bättre

Enligt den senaste bulletinen från norska hovet i går eftermiddag är Mette-Marit redan på bättringsvägen, men kommer att stanna kvar på sjukhuset.

- Självfallet kommer kronprinsen att vara mycket på besök, säger norska hovets informationschef, Wenche Rasch, till tidningen Dagbladet.

I måndags kom det norska kronprinsparet hem efter att ha följt de norska OS-framgångarna i Salt Lake City.

I slutet av den veckolånga vistelsen där drabbades Mette-Marit av influensa. I torsdags fick hon ställa in ett besök hos organisationen Fokus, Forum för kvinnor i utvecklingsland, på grund av sjukdom.

I fredags kväll kontaktade hovet en läkare.

Läkaren ansåg att det var bäst att kronprinsessan las in på medicinkliniken på Rikshospitalet och vid 21-tiden följde kronprins Haakon Mette-Marit till sjukhuset.

- Hon har haft influensa den senaste veckan, och har nu drabbats av lunginflammation, troligen som en komplikation till en virussjukdom, löd det korta meddelandet från norska hovet.

Ställer in resa till Mocambique

Hur allvarligt sjuk Mette-Marit är, om hon har drabbats av enkel- eller dubbelsidig lunginflammation, vill dock hovet inte gå in på.

På onsdag skulle det norska kronprinsparet enligt planerna ha åkt till Mocambique för att besöka ett av Rädda Barnens projekt, som de stöder genom sin bröllopsfond.

- Det är föga troligt att hon reser nu, säger Wenche Rasch till Dagbladet.

Kerstin Nilsson