22-åring anhållen för mord i Uppsala

Hundägare hittade skjutne iraniern i snön

NYHETER

UPPSALA (TT)

En 22-årig man har anhållits som misstänkt för mordet på en 25-åring i Uppsala på måndagen.

Det makabra fyndet gjordes strax före klockan 13 av en man som var ute och rastade sin hund.

- Kroppen anträffades liggande ovanpå snön. Det handlar om en man och han har skjutits till döds, säger Lena Larsson vid polisen i Uppsala till aftonbladet.se.

Kroppen hittades i Librobäck, ett område som är populärt bland hundägare.

Under eftermiddagen pågick den tekniska undersökningen på fyndplatsen.

Låg i ett buskage

Kroppen var påklädd och låg i ett buskage nära en kommunal avstjälpningsplats för snö. Men i övrigt är polisen förtegen med uppgifter om var den döde träffats eller med hur många skott.

När mannen sköts och om dådet skedde på fyndplatsen är ännu oklart. Men eftersom området är välbesökt tror polisen att kroppen inte kan ha legat där särskilt länge.

Identifierades som Uppsalabo

Det tog flera timmar för polisen att få klarhet i mannens identitet. Det fanns inga id-handlingar på den döde och först sent på måndagseftermiddagen kunde polisen med säkerhet säga att det handlar om en 25-årig iransk medborgare bosatt i Uppsala.

Nu söker polisen vittnen som kan ha sett eller hört något.

- Vi kommer att ställa ut vår husvagn i Librobäck. Det är många som rastar sina hundar här och vi tror att fler kanske har sett något, säger Lena Larsson.

Ett 20-tal personer förhördes av polisen under måndagskvällen. Det ledde till att åklagaren Lars Göransson senare anhöll en 22-årig man skäligen misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord.

Caroline Olsson