Bombattentat mot nattklubb i Stockholm

Ytterligare bomb hittades i lokalen

NYHETER

En kraftig bomb exploderade i nattklubben Daily News i Kungsträdgården i Stockholm vid halv sextiden på onsdagsmorgonen.

På förmiddagen hittades ytterligare en bomb i bomb i lokalen.

Bomben briserade klockan 05.20 på morgonen. Krogen var helt tom, och ingen människa skadades vid explosionen. Däremot bedöms de materiella skadorna som relativt omfattande.

Bomben var placerad på den inglasade uteserveringen som vetter ut mot Kungsträdgården.

- Hela glasfasaden trycktes ut, säger Stefan Pettersson, kriminalinspektör på citypolisens utredningsrotel.

Spärrades av på grund av explosionsrisken

När personalen kom till den sprängskadade innekrogen på förmiddagen hittades ytterligare en bomb, en ännu inte detonerad sprängladdning, inne i restaurangen.

Polisens bomexperter kallades omedelbart till platsen och området utanför krogen spärrades av på grund av explosionsrisken.

Avspärrningarna hävdes vid ettiden, strax efter lunchrusningen i Stockholm city, när bomben desarmerats med hjälp av en fjärrstyrd bombrobot och fraktats bort.

Detaljer om sprängladdningen – hur pass kraftig den var och vilket sprängmedel den bestod av – är ännu okända.

Anlagd brand för en månad sen

Polisen känner ännu inte till något motiv till bombattentatet, eller om något hot uttalats mot restaurangen.

Det här är emellertid inte första gången som restaurang Daily News utsätts för ett attentat. För bara någon månad sedan brann det i lokalen, en eldsvåda som av brandkårens utredare bedömdes vara anlagd.

- Det är naturligtvis intressant som sådant, men det finns ingen koppling som gör att vi nu kan säga att det har ett samband med det här bombattentatet, säger Stefan Pettersson.

- Eftersom vi inte är klara med förhören med ägare och personal så känner jag ännu inte till bakgrunden, säger Stefan Pettersson.

Polisens utredare fortsatte med förhören och brottsplatsundersökningen under onsdagen. Ingen misstänkt gärningsman har ännu ringats in.

Fredrik Rundkvist