Död kvinna på färja blev inte mördad

Misstänkt 25-åring släppt

NYHETER

Den döda småbarnsmamman på Finlandsfärjan blev troligen inte mördad.

I går eftermiddag släpptes den misstänkte 25-åringen.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Småbarnsmamman hittades död i en korridor längst ner i fartyget.

Rättsläkaren slog efter obduktionen fast att det inte finns något som visar att kvinnan utsatts för så grovt våld, eller åsamkats skador, så att det orsakat hennes död.

- Jag kontaktade omedelbart chefsåklagare Birgitta Cronier och det beslutades att mannen skulle försättas på fri fot, säger kriminalkommissarie Bo Wide.

Hade sina barn med sig

Den 34-åriga småbarnsmamman och hennes väninna åkte i måndags kväll på kryssning med Finlandsfärjan från Åbo. Båda hade sina barn med sig och en bror satt barnvakt när kvinnorna besökte restaurangen och dansade lite på kvällen.

Allt tycktes bra, allt var som vanligt på en Finlandsfärja och det slog ner som en mycket obehaglig överraskning när det blev känt för alla passagerare på tisdag morgon att en kvinna hade hittats död i en korridor.

Hon låg på golvet utanför två hytter på plan två, längst ner i fartyget.

En traditionell obduktion

Kvinnan var blodig och bar spår efter mindre blånader. Vad som orsakat hennes död ska nu utredas i en traditionell obduktion.

Polisen larmades och samtliga passagerare som lämnade fartyget i Stockholms hamn identifierades och antecknades av polisen.

En 25-årig man greps och ett av skälen var att han hade lämnat fel personnummer i passagerarlistan.

Nu är han fri.

Lennart Håård