Innelistan

1. RE Björn Kjellman

NYHETER

Med ”Klassfesten” är de före detta wunderkidsen Hannes Holm och Måns Herngren tillbaka i rampljuset efter, enligt mig, den rätt misslyckade ”Det blir aldrig som man tänkt sig”.

Det hade egentligen räckt med att köra ”Heroes” med David Bowie i soundtracket. Men Holm & Herngren skildrar också, både komiskt och tragiskt, människor som återförenas på en klassfest med radhusångest, 70-talsnostalgi, mobbning och kärlek. Träffsäkert och kul med råeffektive Björn Kjellman i huvudrollen. Som vanligt.

2. RE Alexandra Rapaport

Nu finns Anders Nilssons ”Livvakterna” på video och det är en grym, svensk actionrulle och Rapaport skjuter skarpt ihop med Jakob Eklund och Samuel Fröler.

3. NY Morgan Alling

Var utmärkt som pressad och svekfull vän till Boman Oscarsson i ”Taurus” på SVT1 och han är briljant i nycirkusversionen av ”Romeo o Julia” på Elverket, Dramaten, i Stockholm. Han gör kuk-mim! Mäd commedia dell’arte-respekt! Se den.

4. 1 Lasse Hallström

”Sjöfartsnytt” är en underbar rolig och gripande historia med värsta bästa skådisarna: Kevin Spacey, Julianne Moore, Cate Blanchett och Judi Dench.

5. NY Marit Bergman

”Waste more time” är härlig postpunk/powerpop för indierockers med Converse All Stars på fötterna. Coola sneakers, cool musik och glad blir jag. Det gäller flickrockiga b-sidan ”Tomorrow” också.

6. RE Josef Fares

Sopade hem ganska rent i Aftonbladets pris Filmstjärnan, som naturligtvis borde heta Filmbjörnen (efter Rockbjörnen), för gamla trevliga goa ”Jalla jalla”.

7. NY Ola Norell

Perfekt på att gestalta den motvilligt ljugande rebellen i uppskruvade relationsthrillern ”Tusenbröder”, SVT 1, måndagar kl 20.00. Banda ”Heja Björn” och se ”C.S.I.” på torsdag. Med en strålande Tomas Pontén, Anja Lundqvist och Lisa Lindgren.

8. RE Magnus Ericsson

Bruce Springsteen i Dynamo chapel, Sundsvalls eget E Street Band som har fått till fyra grymma stänkare på debutskivan ”Secrets surrendered (before they’re even kept)”. We’re nothing but whores.

9. NY A-Teens

Se där, A-Teens kan inte bara dansa, de kan sjunga finfin pop också. ”Heartbreak lullabye” är Abba av i dag.

10. 2 Ola Salo

”Calleth you, cometh I” med The Ark är så underbart euforiskt sprittande livsbejakande och vackert pretentiös. Och Ola Salo är tjusig.

Utelistan

ARTIKELN HANDLAR OM