Stökig Valborg på flera håll

Man fick svåra ansiktsskador av fyrverkeripjäs

NYHETER

STOCKHOLM

Knivskärningar, misshandel, personrån och fylla. Som vanligt kunde polisdistrikten i landet rapportera om ett stökigt valborgsfirande.

Under natten omhändertogs ett 50-tal personer i Västmanland. Tidigare under tisdagen anhölls en 24-årig man misstänkt för att ha knivskurit en 28-åring. Mannen fick cirka 15 knivhugg i ryggen och bröstet och fördes svårt skadad till sjukhuset.

I hela landet rapporteras om ungdomsfylleri och bråk. I Uppsala län omhändertogs eller greps totalt 75 personer under valborgsmässoafton.

I distrikt där förhållandevis lugn rådde kan vädrets makter haft fingrar med i spelet.

-Mycket fylla. Men inga allvarliga brott än så länge och det får vi nog tacka regnet för, sammanfattar vakthavande kommissarie vid krimjouren i Göteborg.

Mordförsök

En man fick svåra ansikts- och tandskador av en förlupen fyrverkeripjäs på Iggesunds camping i Hudiksvall sent på valborgsmässoafton.

I Gävleborg var det mycket ungdomsfylleri. I Östergötland togs 42 personer för fylleri eller störande av ordningen. Nio personer greps också misstänkta för olika brott.

I Norrköping greps en man misstänkt för mordförsök efter att ha attackerat en 22-årig man med kniv och flaska. Offret fick knivhugg mot huvud samt armen. Gärningsmannen är anhållen för försök till mord alternativt grov misshandel.

Norrköpingsmisshandel

En 17-åring slog också ner en 16-årig pojke i Norrköping och sparkade honom flera gånger i huvudet. 17-åringen sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel.

Också i Stockholm var det stökigt på flera håll med ungdomsbråk och fylleri. Tolv personrån inrapporterades. Värst var det i Rålambshovsparken och på Djurgården från 22-tiden på kvällen fram till halv tretiden på morgonen.

-Sammanlagt beslagtog vi över 1000 ölburkar och en hel del starksprit av minderåriga, säger Lennart Nordén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

I studentstaden Lund var Valborg stökig med fylleri, personrån och misshandel. Även fyllecellerna blev snabbt fulla. Tack vare samarbete mellan polis och socialtjänst kunde alla berusade ungdomar köras hem. En 22-årig man fick tårgas i ansiktet och blev slagen med en påk över rygg och ben. Han fördes till sjukhus.

Spikmatta

I Växjö uppstod skottlossning utanför ett nöjesställe, rapporterar Smålandsposten. En 20-årig man greps efter att ha avlossat ett skott utan att träffa någon. Han anhölls på onsdagen.

Stökigt var det också i Kalmar län, Karlskrona, Helsingborg och Landskrona.

I Sollefteå grep polisen en berusad 15-årig pojke som bråkat med sina föräldrar och därefter tagit deras bil. Polisen tog upp jakten på honom och lade ut spikmatta men avbröt efterföljandet efter en stund för att inte riskera en olycka.

I Skellefteå polisdistrikt greps eller omhändertogs tolv personer för fylla, misshandel och diverse annan brottslighet.

TT