Skottdrama i södra Stockholm i natt

25-åring skjuten i benet – gärningsmannen tog sitt liv

NYHETER

STOCKHOLM

En man sköt sig själv till döds och skottskadade en annan efter ett skottdrama vid Örnsbergs tunnelbanestation i södra Stockholm i natt.

Klockan 02.21 i natt hördes skottlossning vid Örnsbergs tunnelbanestation. En 36-årig man hade då avlossat fyra skott i entréhallen på tunnelbanestationen.

Ett av skotten träffade en 25-årig man i låret.

- När vi slog i registren såg vi att något liknande hade inträffat i området åtta månader tidigare och gärningsmannen då bodde i en lägenhet intill. En av våra patruller gav sig av för att söka honom, säger Kenneth Karlsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Kort därefter påträffades 36-åringen av patrullerande poliser i ett angränsande område. Mannen, som hade händerna i fickorna, uppmanades att stanna och ta ut händerna ur fickorna.

Avlossade varningsskott

När mannen ignorerade uppmaningen upprepade polisen uppmaningen flera gånger.

Då uppmaningarna inte gav resultat avlossade en av polismännen ett varningsskott. Men mannen reagerade inte på det heller utan fortsatte istället in på en stig som leder till Örnsbergs båtklubb.

När mannen för en sekund försvann ur synhåll för polisen tog han upp pistolen och sköt sig själv i huvudet. Mannen avled omedelbart.

25-åringen lätt skadad

Den skottskadade 25-åringen som träffats i benet fördes till Södersjukhuset, men klarade sig från allvarligare skador. Relationen mellan honom och den skyldige är i nuläget inte känd för polisen.

I och med att en polisman avlossat sitt tjänstevapen kommer nu en internutredning att påbörjas.

Andreas Bjunér