”Förlust mot Bajen? Otänkbart!”

Fansens röst: Jonathan Hällgren

NYHETER

Den finns överallt omkring mig i atmosfären. Ni vet, den där känslan av att det äntligen är dags!

Tiden är kommen för att återigen tysta sången från Söder. Ett fullsatt Råsunda blir platsen för detta skådespel, vars bevakning är enorm.

På arenan kommer varenda plaststol att vara nedtryckt av en människa, likaså kommer varenda pressplats att vara fylld av reportrar, anteckningblock och kameraobjektiv. Blixtrandet som fotograferna framkallar kommer att lysa upp nationalarenan samtidigt som det svartgula infernot kommer att krossa dess dito på motsatta sidan.

Slaget om Stockholm är här och dess utgång är, för att inte säga självskriven så i alla fall tveklös. Ingen, och då menar jag verkligen ingen, kan ens i sin vildaste fantasi föreställa sig ett scenario där Hammarby slår AIK i ett derby. En sådan utgång är lika omöjlig som att Gary skulle skrivit på för Bajen istället för AIK.

Så jag lyfter på hatten för killarna som ska göra det. I kväll vid 22-tiden är det jag som står upp framför min stol på den västra läktaren och bugar mig stolt inför den klubb som just i denna stund bevisat att man är och förblir bäst i stan.

Stockholm - den stad där tre läger tillsammans fått hela vårt land att inse det faktum att man är rikets huvudstad, även när det gäller fotboll.

Genom broar binds öarnas stad samman likt en prispall, vars topp är uppe i norr. På denna topp står det vinnande laget, ni vet, det lag vars spel från och med i kväll åter ska bli ett guldkantat smokinglir.

Än går det vågor på Hammarby sjö, så det finns inget annat att göra än att hälsa Gary välkommen hem.

Gary the man, Gary my man! Med din rutin kommer vi att nå långt i år, tveklöst hela vägen.

Jonathan Hällgren (Smokinglirarna)