Det är dags för en seger på Råsunda

Fansens röst: Anders Jutterström

NYHETER

Äntligen kom den första trepoängaren. Det var välbehövligt för hjärtat. Spelet i första halvlek var ingen höjdare, men i andra halvlek såg det riktigt skapligt ut. Så nu känns det helt o.k att möta Gnaget på Råsunda.

De verkar inte vara i sin bästa form för tillfället. Men man vet att sånt inte spelar så stor roll när det gäller derbyn.

Man har gjort analyser i alla år om skador i truppen och om spelarna prickat in formtoppen till derbyt, men det brukar ändå aldrig stämma. Det är bara för spelarna att kriga i 90 minuter och inte vika ner sig i en enda närkamp.

Men även om den vanliga nervositeten finns där, så känns det bättre nu när man ser att vi kan vinna igen. Det är verkligen dags för en seger mot Gnaget. Senast det hände var när Kajan stänkte in segermålet i vårderbyt 1998. Innan dess var det 1986 då frälsaren hette Mats Wahlberg.

Det är helt sjukt att vi har så svårt mot Gnaget. Jag vet inte vad det beror på, men något är det. Det kan inte bara handla om otur och i dagsläget tycker jag inte att de är bättre än oss.

Läktarmatchen brukar vi vinna, och det ska vi se till att göra i dag också. Jag hoppas att alla sjunger som bara den. En del supportrar har en tendens att skrika ramsornas budskap så högt det bara går, och det blir inget bra resultat i mina öron.

Jag vet att vi kommer göra allt vi kan för att peppa Bajen och vissa att den tolfte spelaren betyder mycket.

Jag vet att jag kommer vara sjukt nervös och kanske inte kontaktbar vissa delar under dagen, men det är så det brukar vara inför ett derby. Det är så mycket som står på spel.

Jag hoppas att så många som möjligt har fixat ledigt från jobbet den 14 maj, för då möter vi IFK Göteborg. Det är sista borta matchen innan VM-uppehållet, och där behövs vårt stöd.

Anders Jutterström (Hammarby)