”Sorgen i vår familj är gränslös”

Den 19-årige massmördarens föräldrar skrev öppet brev till tyska folket

NYHETER

I ett öppet brev har föräldrarna till den tyske 19-åringen, som i förra veckan sköt ihjäl 17 personer, uttryckt sin förtvivlan och hjälplöshet över dådet.

Robert Steinhäusers familj är förtvivlad. I ett öppet brev skriver de om sorgen och förtvivlan de lever med. Flera tyska tidningar har publicerat föräldrarnas ord.

”Det gör oerhört ont att vår son och broder orsakat ett sådant lidande hos offer och anhöriga, människorna i Erfurt och hela Tyskland".

"Sorgen, förtvivlan och hopplösheten i vår familj är gränslös."

"Sedan det förskräckliga dådet frågar vi oss om och om igen, varifrån Roberts hat och förtvivlan kom och varför vi inte fått reda på något om det", skriver familjen vidare.

"Vi var fram till det brutala vansinnesdådet en helt vanlig familj och kände Robert på ett annat sätt. Hittills har vi inte funnit tid att sörja vår son och bror, vi tänker bara på offren och är med våra tankar hos deras föräldrar."

I lokaltidningar i Thüringen ges även plats för de anhöriga att uttrycka sin sorg.

"Ingenting kommer någonsin bli som det en gång var", skriver lärare och elever från Gutenberggymnasiet, den skola där Robert Steinhäuser sköt ihjäl 17 personer.

Karin Schmidt