Männen som blir rika på sexannonser

På deras kontaktsidor på nätet kan sexköparna hitta prostituerade

NYHETER

I går avslöjade Aftonbladet hur en kvinnlig polisaspirant arbetar extra som prostituerad. Hon hittar kunder via internet på Polishögskolans datorer.

I dag forstätter vi granskningen och avslöjar hur fyra män tjänar 100 000-tals kronor på de prostituerades

annonser på internet.

Här är fyra män som tjänar pengar på kontaktsidor där flera prostituerade annonserar.

Deras hemsidor får över två miljoner besök i månaden.

- Om jag inte tjänade pengar på den här verksamheten skulle jag inte bedriva den, säger Jan Axelsson som ligger bakom flera kontaktsidor.

Det finns i dag upp till 20 olika kontaktsidor och sexforum på internet som används för att knyta sexuella kontakter.

Sextjänsterna beskrivs öppet

Aftonbladet har kartlagt verksamheten och kan i dag avslöja hur en mängd prostituerade annonserar öppet efter kunder på flera av dessa kontaktsidor.

I flera fall beskrivs de sexulla tjänsterna helt öppet med utförliga prislistor. Andra försöker vara mer diskreta och hänvisar till egna hemsidor, telefonnummer eller e-postadresser.

Några av innehavarna av de största kontaktsidorna säger att de försöker rensa bort de prostituerades annonser. Skälen är, säger de, att det troligen kan vara koppleri, men också att många av besökarna inte vill ha det.

Men även på deras webbsajter hittar vi en rad annonser till prostituerade.

Lockar över två miljoner besökare

Kontaktsidorna tar vanligen ingen avgift för annonserna. Sidorna ger ändå intäkter till innehavarna genom att företag annonserar där med så kallade banners.

I en del fall måste den som vill svara på en annons ringa dyra telefonsamtal där merparten av pengarna går till den som har sidan.

Aftonbladet har granskat fyra av de större aktörerna - som tillsammans har över 70 000 besök per dag, vilket blir 2,1 miljoner per månad.

Så säger lagen om koppleri

Så säger lagen om sexköp

TIDIGARE ARTIKLAR

Richard Aschberg, Anders Johansson