Nyförlovat par slog ihjäl sig vid bungyjump

NYHETER

ROM

Nyförlovade och nykära bönade Tiziana och Alberto:

- Låt oss få göra dagens sista hopp tillsammans.

Det blev det sista de två nyförlovade gjorde i livet. Några minuter senare störtade de 68 meter ner i avgrunden och slog ihjäl sig mot klipporna.

Foto: AP
DOG DIREKT Polis och vårdpersonal täcker över liken efter det nyförlovade paret, som störtade och slog ihjäl sig vid ett bungyjump-hopp vid Ponte Canale i Italien.

Det hände vid Ponte Canale, en bro byggd under fascismen som leder vatten till ett av Italiens mest kända naturfenomen. La Marmorafallet besöks årligen av 10 000-tals turister. Sedan anläggningen för bungyjump öppnades har de blivit ännu fler.

Anläggningen hade stängt för dagen

Första maj i år var inget undantag. Bland turisterna fanns Tiziana Accorrà, 26, och Alberto Galletti, 25. Hon studerade till optiker vid Roms universitet och han var yrkesmilitär och tillhörde fallskärmsjägarna i den berömda Folgore-bataljonen.

På eftermiddagen föreslog Alberto att de skulle hoppa bungyjump tillsammans. Efter en liten tvekan var Tiziana med på noterna även om hon aldrig prövat på hoppning tidigare.

Karbinhaken öppnade sig

Men anläggningen hade just stängt för dagen. Efter en stunds övertalning gav ägaren, Lorenzo Illuminati, efter och gjorde i ordning utrustningen igen.

En sista diskussion om de ville få hoppet filmat. Jovisst, ett historiskt ögonblick måste förevigas. De betalade 70 euro i stället för de 50 som bara hoppet skulle kosta.

Tillsammans och hårt kramande varandra kastade de sig så ut i luften.

Men någonting gick fel. Av någon anledning öppnade sig karbinhaken som kopplade gummirepen till hoppanläggningen. I stället för att fångas upp störtade de mot klipporna och marken därnere.

Döden var ögonblicklig.

Videokassetten med bilderna av hoppet analyseras nu av polisen.

Lorenzo Illuminati är förkrossad och kan inte förklara vad som hände:

- Vi hade gjort 70 hopp under dagen och allt hade gått perfekt.

Anläggningen fungerar sedan fyra år och vi har aldrig haft några problem.

Åke Malm