Clinton vill bli värd i egen pratshow

Kräver femtio miljoner om året i lön för att göra jobbet

NYHETER

Pratshowernas tittarsiffror dalar. Samtidigt uppges Ex-presidenten Bill Clinton vilja ha femtio miljoner dollar om året för att bli värd för en egen pratshow, det rapporterar den amerikanska tv-kanalen CNN.

Foto: ap
Bill Clinton kan tänka sig en pratshow i tv- om han får 50 miljoner dollar om året för besväret.

I onsdags ska Bill Clinton ha samtalat med företrädare för kanalen NBC i Los Angeles om att få en egen pratshow. Bill Clintons taleskvinna Julia Payne bekräftar att Clinton har haft möte med NBC men hävdar att expresidenten inte är drivande i frågan.

- President Clinton krävde inte en pratshow, Han kom dit för att lyssna, meddelar Julia Payne i ett pressmeddelande.

Lönekeav: 50 miljoner dollar om året

Los Angels Times som var först med att rapportera om händelsen, hävdar att Bill Clinton vill ha en lön på femtio miljoner dollar om året. Det är en rejäl summa men inget rekordbelopp. Pratshowernas drottning Oprah Winfrey signerade nyligen ett förlängt kontrakt på sin show. Hon uppges tjäna 125 miljoner dollar per år. Oprah uppges dock vilja sluta med showen år 2006. Vad hon kommer planerar att göra därefter är ännu oklart.

Pratshowernas tittarsiffror är dock dalande och två framstående pratshower läggs ned i år, nämligen Sally Jessy Rafaels och Rosie O´Donnels program.

Ingen politisk show

Clinton uppges inte vara intresserad av att leda en politisk show eftersom den skulle kunna krocka med hans frus Hillary Rodham Clintons intressen som senator i New York. Frågan är dock om han kommer att följa i fotspåren av de traditionella pratshowerna ledda av Rikki Lake och Jenny Jones, eller om han satsar på en annan stil.

Susanna Vidlund