Här hittades Bödvar

Pernilla Wiberg: Han har blivit misshandlad

1 av 4 | Foto: HÅKAN LUTHMAN
Niklaz Andersson, ordningsvakt på Högfjällshotellet i Storlien, hittade den skadade Bödvar Bjerke. Han blödde kraftigt från ansiktet, men hade inte förlorat medvetandet. "Han var chockad. Jag kontrollerade andning och puls och la två filtar över honom så att han skulle bli lugn", säger Niklaz Andersson.
NYHETER

ÖSTERSUND

Pernilla Wibergs pojkvän Bödvar Bjerke vårdas på sjukhus för svåra huvudskador.

- Allt tyder på att han har blivit misshandlad, säger Pernilla Wiberg.

Bödvar Bjerke har den senaste säsongen varit tränare för det svenska alpina damlandslaget.

På valborgsmässoafton firade han säsongsavslutningen tillsammans med nordiska tränarkolleger på Högfjällshotellet i jämtländska Storlien.

"Var blodig i huvudet"

Bjerke deltog i en fest i ett rum på andra våningen. Klockan 23.30 fick hotellets reception ett samtal från en gäst som hörde skrik från marken på baksidan av hotellet.

Där låg Bödvar Bjerke på rygg mot stensättningen.

- Han var blodig i huvudet och tog sig för buken. Det såg ut som om han hade ramlat från balkongen, säger ordningsvakten Niklaz Andersson.

En ambulanshelikopter larmades till Storlien och förde Bödvar Bjerke till Östersunds sjukhus där han vårdas för huvudskador.

Enligt uppgifter till Aftonbladet drabbades han av en hjärnskakning.

"Han får inga framtida men"

- Han mår bra efter omständigheterna och jag är hos honom nu. Han kommer inte att få några framtida men, säger Pernilla Wiberg till Aftonbladet.

Enligt händelserapporten hos Östersundspolisens ledningscentral föll Bjerke från balkongen på andra våningen - en uppgift som i går också gick att läsa i lokalpressen.

Själv har Bödvar Bjerke inget minne av händelsen.

Pernilla Wiberg tror att han har blivit misshandlad.

- Vi kommer att göra en polisanmälan. Det finns vittnesuppgifter som säger att han kan ha utsatts för våld av något slag. Alltmer tyder på det.

Stor ovisshet om vad som har hänt

Pernilla Wiberg lämnade Storlien i redan måndags och begav sig till Åre för att delta i skidtävlingen Skutskjutet.

Den norske landslagstränaren Erik Skaslien, som är god vän med Bjerke, var däremot med på festen. Han har de senaste dagarna pratat med Pernilla Wiberg i telefon.

- Det råder stor ovisshet om vad som hände med Bödvar. Den första teorin var att han hade fallit från balkongen, men utifrån det jag har hört verkar den nu mindre sannolik.

- Det finns folk som har sett Bödvar lämna hotellrummet. Andra har observerat honom på marknivå på baksidan av hotellet.

Det finns inga vittnen som kan berätta vad som orsakade Bödvar Bjerkes skador. Om han föll ner från balkongen har han haft änglavakt.

- Balkongen ligger sju åtta meter upp i luften, säger Niklaz Andersson.

Östersunds sjukhus kunde i går inte lämna några uppgifter om Bjerkes tillstånd eftersom han begärt sekretesskydd.

Aftonbladet har förgäves sökt Bjerke för en kommentar.

Fakta/Pernilla och Bödvar

Läs också:

Hans Österman, Mats Wennerholm