Hundratals befaras ha dött i färjeolyckan

Flera omkomna i de senaste dagarnas oväder i Bangladesh

NYHETER

En färja med hundratals passagerare ombord förliste i en storm i södra Bangladesh sent på fredagskvällen.

De flesta befaras ha omkommit.

Karta: Dino Stén

Båten sjönk i stormen sent på fredagskvällen i kustdistriktet Chandpur i sydöstra Bangladesh. Färjan var på väg mot Patuakhali från huvudstaden Dhaka när den drabbades av ovädret i Chandpur

Nära 100 människor kunde räddas ur vattnet av fiskare och några lyckades själva simma i land, men flertalet befaras ha gått till botten med farkosten. Det innebär att det rör sig om en ovanligt svår katastrof även för Bangladesh, där stora färjeolyckor är vanliga.

60 överlevande

Räddningsarbetare letar efter ett 50-tal människor som saknas. De hittade två döda, en kvinna och ett barn, tidigt på lördagsmorgonen.

En överlevande uppskattade passagerarantalet till 500. Enligt polisen är det är svårt att veta exakt hur många som fanns på båten eftersom det är vanligt att köpa biljett ombord på färjorna i Bangladesh.

Fiskare hjälpte till

Räddningsbåtar från Dhaka och Chandpur var på väg till platsen för katastrofen medan fiskare i trakten använde sina båtar för att leta efter fler överlevande.

Polisen uppgav att de starka strömmarna i floden försvårade räddningsarbetet. Åskoväder har svept över Bangladesh de senaste två dagarna och dödat minst 25 människor.

Pernilla Fagerström, TT-Reuters